Inbouwluidsprekers

Waar is de luidspreker?


kd

Het leuke aan inbouwluidsprekers is dat je ze voor alles kan gebruiken. Wil je een beetje achtergrond muziek of liever volwaardige hifi? Of ben je een filmliefhebber en wil je alle mogelijk effecten ervaren?

Het kan allemaal.

Veel mensen denken dat je deze alleen kan voorzien als je gaat bouwen of verbouwen, maar dat is niet altijd zo. Vaak zijn er oplossingen mogelijk om ze in bestaande muren of plafonds weg te werken.


Het heeft ook voordelen om dat te doen. Je kan er een heel mooi resultaat mee neerzetten, zonder dat het een visueel zware ingreep is in je interieur.

Mooie staande luidsprekers hebben ook hun charme, maar laat ons eerlijk zijn … het is niet altijd eenvoudig om ze op een correcte, mooie plaats in de ruimte te plaatsen. Toch?

Oh en inbouwluidsprekers klinken vaak aanzienlijk beter dan van die kleine satellietjes die je omhoog hangt.

dhfh

bfsd

De meeste fabrikanten hebben zowel inbouw als klassieke luidsprekers in hun gamma.
De bedoeling is dat je bij beide een gelijkaardige kwaliteit kan bekomen. Je hebt dus aardig wat keuze. Wil je het budgetvriendelijk houden, ben je al voor een paar 100€ gesteld. Rijkt je budget wat verder, dan kan je opteren voor hogere reeksen. Voor ieder wat wils.

Wil je echter hifi kwaliteit? Dat kan zeker. Het enige dat je moet doen is er voor zorgen dat ze goed gemonteerd zijn.

Vind je het geluid van je TV maar niks en ben je een soundbar aan het overwegen? Dat kan, maar waarom zou je niet naar wat betere kwaliteit gaan met inbouwluidsprekers? Uiteindelijk krijg je dan heel goed geluid voor je tv, maar heb je ook ineens je muziek opstelling op punt gezet. 2 vliegen in 1 klap!

Wil je meer? Een surround opstelling is ook perfect mogelijk. Eventueel inbouwluidsprekers in de muur vooraan, aangevuld met plafond luidsprekers achteraan.

Je hoort het, er zijn aardig wat mogelijkheden. Wil je meer informatie, kom een slangs bij Verbinnen. We helpen je graag verder!

Ow, en nog een laatste tip. Merken zoals Bowers & Wilkins, Dali, Kef, … doen veel moeite om mooie en goede inbouwluidsprekers te maken, dus wees gerust, je zal niet met van die auto speakertjes zitten