0
  • No products in the cart.

Blog

verbinnensmarthome.be / Uncategorized  / KNX en Control4

KNX en Control4

Control4 is dé oplossing voor high-end woningautomatisering. Dit biedt feitelijk een extra systeemlaag over de disciplines AV (nvdr Audio & Video), IT en geautomatiseerde installatiefuncties en fungeert tevens als centrale gebruikersinterface. VERBINNEN Smart Home heeft dan ook veel ervaring met en op de visie van AV vanuit het gebruikersperspectief.
KNX kan binnen Control4 een goede basis vormen voor het automatiseren van functies als verlichting en zonwering, maar zal daarin meestal niet de centrale visualisatie verzorgen. In dat geval is het belang van een goede samenwerking in domotica-concepten met AV jongens.
“AV is bij veel installateurs een ondergeschoven kindje. HD AV-distributie over netwerken staat voor velen nog ver van hun bed. Terwijl AV-specialisten een multiroomsysteem verkopen, maar geen verstand hebben van bekabeling en de integratie met domotica. Door samen te werken, kunnen beide partijen meer uit het systeem van de klant halen” geeft Chris Verbinnen aan.
Belangrijk vindt hij verder dat bij AV-bediening uit simpele handelingen moet bestaan. “De gebruiker moet met maximaal drie handelingen alles kunnen bedienen en mag daarbij geen handleiding nodig hebben.” Ook geeft hij als tip om AV-systemen vooral mee te nemen in gesprekken met ouderen die een domotica-installatie voor een luxe appartement willen om langer zelfstandig te kunnen wonen. “De ouderen van vandaag zijn heel handig met internet en smart devices. Ook willen zij domotica niet associëren met hulpbehoevend zijn. Ze willen een goed leven met ultiem woongenot voor zichzelf creëren. Gebruik daarbij juist ook de comfort- en vermaakfunctie van AV als verkoopargument.”

Chris Verbinnen

No Comments

Post a Comment